Mega Wega Loppet, Stockholm Trophy och Allround-SM!

I helgen hade vi åkare från Wega på tävling på flera ställen! Allround-SM och Stockholm Trophy gick av stapeln på Östermalms IP i Stockholm och på hemmaplan arrangerade IK Wega ”Mega Wega Lopp”.

Göteborg bjöd på strålande solsken och vi va ett glatt gäng åkare från både Wega och Skridskoklubben Trollhättan som tog sig till bandybanan på Ruddalen för att tävla. Det var åkare i alla åldrar och av alla nivåer som va med, vissa hade åkt skridskor i 65 år, andra i 6 veckor. Mellan yngsta och äldsta tävlande var det hela 68 år!

Se full resultatlista här

I Stockholm lös solen också, men tyvärr lite väl mycket för en skridskoåkares smak, vilket resulterade i att dag två av SM-tävlingarna ställdes in på grund av för osäkra förhållanden på isen. Under dag ett hann vi dock med alla loppen för Stockholm Trophy som arrangerades i samband med SM, och även några distanser för SM, där vi i bägge fall även kapade med några medaljer hem till klubben!

I Junior-klassen, damer 17-18 år tog Lova Nyström Eliasson hem silver på 1500m med en tid på 2.32,11. I senior-klassen, damer 19-34 år tog även Elin Fryckberg ett silver i distansen 3000m med tiden 5.09,50. I damer senior tävlade även Nikie Hallenberg i 3000m och tog 5:e plats med tiden 5.29.29. Grymt jobbat hela gänget!

I samband med SM, arrangerades som sagt även Stockholm Trophy där Olle Nyström Eliasson, Hanna Nyström Eliasson och Arkaitx Edgren från IK Wega även va med. I pojkar 11-12 tog Olle guld efter sina distanser 300m och 500m, Hanna tog silver efter sina distanser 500m och 1000m och i herrar senior 19-34 tog även Arkaitx guld efter distanserna 500m och 1000m. Vilka fantastiska åkare vi har! Ledare på plats i Stockholm va Sofia Hassel.

Mer information och resultat från SM och Stockholm Trophy kan hittas på SweSkatings hemsida här.

Tack alla våra åkare, föräldrar, ledare och funktionärer för en fantastisk helg med mycket glädje och lärdomar!