Stockholm Trophy och Junior-SM!

Nu är vi hemma igen efter en helg i Stockholm med ett gott gäng! Stockholm bjöd på fint väder även om åkarna ibland tyckte det blåste lite mycket 🙂


Våra yngre åkare har tävlat i Stockholm Trophy och vår junior tjej, Lova, har kombinerat Stockholm Trophy med den avslutande distansen i Junior-SM, en tävling som fick avbrytas förra säsongen. Fina insatser av samtliga aktiva, som alltid gör sitt bästa för dagen! Ett härligt gäng att coacha, en härlig blandning från de minsta, till veteranerna (både erfarna och debuterande vid 47 års ålder). Där emellan har vi ungdomar i de flesta åldrarna med leenden från öra till öra, men samtidigt glöden i ögonen och en vilja att prestera sitt allra bästa!


Detta var en tävling utomhus och flera av våra aktiva har tävlat inomhus under säsongen. Att jämföra tider i det läget är som att jämföra äpplen och päron. Vi har fokuserat på åkningen, och det vi själva kan påverka för att åka så snabbt som möjligt. Vi har med oss mycket hem i bagaget; en del personliga rekord, Lova tog sitt första guld i junior-SM: GRATTIS!, vi har övat på distanser vi inte kört så ofta, vi har fått öva på tighta växlingar, vi har tagit oss igenom tvivel kring vad vi egentligen klarar av på skridskobanan. Erfarenheter att stoppa i ryggsäcken helt enkelt!


Utöver det har vi haft roligt i mötet med skridskoåkare från andra klubbar i Sverige, varit på sightseeing vid slottet, åkt tunnelbana, hejat, peppat, dansat bredvid isen (och på med för den delen).

Vi har sträckt armarna i luften och gjort flertalet highfives!


Tack för i helgen!
//En av coacherna..